Nieuws/Binnenland
59932
Binnenland

Gesprek van de dag 15 februari

’Je denkt: Ik wil dood’

De impact van het uitlekken van de veelbesproken seksvideo’s van Patricia Paay is enorm voor de blonde diva. Verder: Jongens vanaf 9 jaar die uit IS-gebied terugkeren naar Nederland kunnen volgens het NCTV een concreet veiligheidsrisico voor ons land zijn. En: het Hof buigt zich deze ochtend over de moordzaak van Els Borst. Lees hier het belangrijkste nieuws van vandaag in het Gesprek van de dag.

Wat heb je vannacht gemist?

Patricia Paay heeft het moeilijk.

Patricia Paay heeft het moeilijk.

 • „Je denkt: Ik wil dood!” Dat zei een emotionele Patricia Paay dinsdagavond bij Jinek, waar ze voor het eerst sprak over het lekken van haar seksvideo. Bekijk de video.
 • Topadviseurs van Donald Trump hebben voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen meerdere keren contact gehad met medewerkers van Russische inlichtingendiensten. Dat schrijven Amerikaanse media. Lees meer.
 • De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un heeft zelf opdracht gegeven voor de moord op zijn halfbroer. Dat zeiden Zuid-Koreaanse politici die door de inlichtingendienst waren bijgepraat over de dood van Kim Jong-nam. Lees meer.

Waarvan moet je op de hoogte zijn?

 • Jongens vanaf 9 jaar die uit IS-gebied terugkeren naar Nederland kunnen een concreet veiligheidsrisico voor ons land zijn. Wanneer ze bij IS hebben gezeten, kunnen ze volgens de AIVD zijn getraind in de omgang met wapens en het maken van explosieven. Daarvoor waarschuwt Dick Schoof van de NCTV. Lees meer.
 • De stoffen in de rubberkorrels op kunstgrasvelden hebben mogelijk toch gezondheidseffecten op mensen, blijkt uit onderzoek. Lees meer.
 • Het CDA wil de komende kabinetsperiode meer dan 2 miljard euro investeren in Defensie. Dat zegt CDA-lijsttrekker Sybrand Buma in een interview met De Telegraaf. Lees meer.

Wat wordt er verder besproken bij de koffieautomaat?

 • En weer ging er een Valentijnsdag voorbij zonder dat Yuri Van Gelder (33) ’De Vraag’ stelde. De sporter mag zijn hele leven dan in de ban van de ring zijn, met trouwringen maakt hij geen haast! Lees meer bij Privé.
 • „Onderwijs is heel belangrijk voor de toekomst van onze kinderen, daar mag best geld aan besteed worden, maar wel controle blijven uitoefenen”, zo verwoordt een deelnemer aan de Stelling van de Dag de mening van de meerderheid (96%). Lees meer.

Wat kun je vandaag volgen?

 • Het gerechtshof in Den Haag buigt zich vanaf woensdag over de veroordeling van Bart van U. tot tbs met dwangverpleging voor het doden van oud-minister Els Borst (februari 2014) en zijn zus Loïs (januari 2015). Voor de inhoudelijke behandeling van deze zaak zijn drie zittingsdagen uitgetrokken en onze verslaggever Saskia Belleman is erbij om live verslag te doen via Twitter. Lees meer.
 • Vanavond spelen Bayern en Arsenal tegen elkaar in de achtste finale Champions League (20.45 uur). Ook Real en Napoli hebben een wedstrijd (20.45 uur). Bekijk de feiten en cijfers van de Champions League wedstrijden van dinsdag terug op Telesport.nl, waar je vanavond natuurlijk de nieuwste uitslagen vindt. Lees meer.
 • RTL 4 gaat 26 februari toch een verkiezingsdebat uitzenden met vijf partijen: CDA, D66, GroenLinks, PvdA en SP. Eerder haakten de PVV en VVD af. Heeft het debat zonder hen wel zin? Doe mee aan de Stelling van de Dag. Lees meer.

Wat raden wij verder aan?

Heleen Post (90) vind het nog knap lastig, zo’n iPad.

Heleen Post (90) vind het nog knap lastig, zo’n iPad.

 • Nu mensen langer zelfstandig moeten wonen, is het praktisch als zij gebruikmaken van digitale gezondheidszorg. Maar zo simpel is dat niet. Alle ontwikkelingen zijn maar moeilijk bij te houden, vertellen 25 ouderen vandaag aan Kamerleden tijdens een debat over e-health. „Het kost me al een paar jaar om überhaupt de iPad onder de knie te krijgen.” Lees meer.
 • Oliestaatje Dubai heeft de eerste ’taxidrone’ in de snelgroeiende wereldstad getest. Deze pilootloze EHang 184 van Chinese makelij heeft plaats voor één passagier. Lees meer.
 • ’Zo’n anderhalf jaar geleden dook hij plotseling op: de verwarde man. Sindsdien staat hij elke dag wel in de krant. Dan zwaait de verwarde man ergens met een bijl’, zo begint Marcel Peereboom Voller zijn column ’Meldpunt’. Lees meer.
 • ’Is het mogelijk om een Arabische dictatuur te veranderen in een democratische open samenleving? Tot nu toe is het antwoord daarop ontkennend’, schrijft Leon de Winter in zijn column ’Oeroude regels van woestijn nog geldig’. Lees meer.