Nieuws/Buitenland
599399698
Buitenland

Verbod transgenders in leger VS wordt opgeheven

De Amerikaanse president Joe Biden.

De Amerikaanse president Joe Biden.

WASHINGTON - Het Witte Huis zal waarschijnlijk maandag het verbod opheffen voor transgenders om te dienen in het Amerikaanse leger, meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Dat verbod werd eerder ingesteld door voormalig president Donald Trump.

De Amerikaanse president Joe Biden.

De Amerikaanse president Joe Biden.

President Joe Biden tekende op zijn eerste dag in functie al een uitvoerend bevel om discriminatie op basis van seksuele geaardheid of genderidentiteit te voorkomen. Hij droeg alle instanties op om beleid aan te pakken dat individuen op een van beide grondslagen discrimineerde.

Nieuwe minister

Biden wilde tot maandag wachten met het opheffen van het transgenderverbod, omdat dan generaal buiten dienst Lloyd Austin aan zijn eerste werkdag begint als minister van Defensie. Austin had vorige week tegen een senaatscommissie al gezegd deze wijziging door te willen voeren. „Als je fit bent en je bent geschikt om te dienen, en als je alle standaarden kan behalen en behouden, moet je in het leger kunnen dienen, en u kan verwachten dat ik daar altijd achter zal staan”, zei hij toen.