Nieuws/Binnenland
59978
Binnenland

Een nieuwe wind door Landgraaf

Pinkpop verlegt haar accent

Het gerucht ging al maanden rond en is nu eindelijk bevestigd: Justin Bieber is de derde headliner op Pinkpop dit jaar. Rockfans bibberen bij het idee alleen al, maar het zegt alles over de nieuwe koers van Pinkpop.

Het muzieklandschap verandert en Pinkpop verandert mee. Festivalbaas Jan Smeets het zich de afgelopen jaren meermalen ontvallen, bijvoorbeeld toen dj-supersterren als Avicii, Kygo en voor komende editie Martin Garrix aan de line-up toegevoegd werden van het decennialang gitaar gedreven festival.

De afgelopen paar jaar hebben bovendien meer popsterren een festivaldag te Landgraaf afgesloten. In 2015 deden Robbie én Pharrell Williams dat, hoewel de laatste als vervanger van het geblesseerde Foo Fighters. Ex-Beatle Paul McCartney droeg zijn gitaar vorig jaar natuurlijk met verve, maar vlak voor hem had Lionel Richie de meute op het grote veld nog vermaakt. In die lijn is de komst van superster Justin Bieber zo gek niet.

Dat de Canadees tot de absolute wereldtop behoort heeft hij de afgelopen paar jaar natuurlijk wel bewezen. Van tienerster werd hij knap snel muzikaal volwassen en scoort nu aan de lopende band hits, die in tegenstelling tot zijn vroegere werk ook oudere luisteraars bereiken.

Het enige vraagteken dat bij zijn komst geplaatst kan worden is het gebrek aan festivalervaring. Vorig jaar proefde hij aan dit speciale type podia op het Engelse V Festival en had daar moeite de massa voor zich te winnen. Is hij er nu wel klaar voor?

Feit blijft dat de knop in Limburg écht om is wat dit soort namen betreft. Over de verkoop van dagkaarten voor zaterdag 3 juni hoeft men zich alvast geen zorgen te maken, de fanbase van Bieber hier in Nederland is er meer dan groot genoeg voor. Kopers van weekendtickets die voor ouderwets gitaargeweld komen kunnen zich daarbij rijk rekenen met Kings of Leon en Green Day, die de twee festivaldagen daarna afsluiten.