Nieuws/Binnenland
60047
Binnenland

Doek valt alsnog voor Leeuwarder schaapsherder

’Stadsherder' Sam Westra verliest alsnog

’Stadsherder' Sam Westra verliest alsnog

LEEUWARDEN - Schaapsherder Sam Westra uit Leeuwarden krijgt toch niet alsnog een gunning om met zijn schapen een natuurgebied bij de stad te onderhouden. Dat heeft de gemeente Leeuwarden vandaag besloten.

’Stadsherder' Sam Westra verliest alsnog

’Stadsherder' Sam Westra verliest alsnog

Westra had ongeveer vijftien jaar lang schapen onder zijn hoede in het natuurgebied. Een paar weken geleden verloor hij bij een aanbesteding zijn werk in het gebied, omdat de gemeente koos voor een andere herder. Er ontstond veel tumult in met name de wijk die grenst aan het natuurgebied.

Westra spande een rechtszaak aan tegen de gemeente. De rechter besloot vervolgens dat de gemeente de aanbesteding opnieuw moest bekijken. Volgens de rechtbank was het niet duidelijk genoeg hoe de gemeente precies tot haar oordeel kwam, waardoor de aanbestedingsprocedure niet voldoende transparant was.

Volgens wethouder Friso Douwstra zijn de puntenverdelingen van de kandidaten gespecificeerd, maar heeft dat geen gevolgen gehad voor het totaal aantal punten dat de kandidaten kregen. ,,De uitkomst is dus onveranderd.’’

Tegen het nieuwe besluit van de gemeente kan nog bezwaar worden aangetekend.