Nieuws/Binnenland
60136
Binnenland

Dode en zieke dieren in Rotterdamse dierenzaak

ROTTERDAM - Inspecteurs van de NVWA en de Dierenbescherming hebben in een dierenwinkel in Rotterdam verschillende dode en zieke dieren aangetroffen. Ook hadden dieren, die in smerige hokken zaten, niet genoeg voer en water. Een aantal hokken zat zo vol dat de dieren onvoldoende konden bewegen, aldus de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit woensdag.

Bij eerdere inspecties bleek al dat er veel mis was met de dierenwinkel. De eigenaar van de zaak houdt zich volgens de inspectie ook niet aan administratieve verplichtingen die gelden voor de handel in dieren. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Ook heeft hij voor „vele duizenden euro’s” boetes opgelegd gekregen, zegt een woordvoerder van de NVWA.

Om welke dierenwinkel het gaat wilde hij niet zeggen. „Dat mogen wij niet. Maar het gaat om een notoire overtreder. Wij zijn al vaker bij hem over de vloer geweest”, aldus de woordvoerder. Onder de verwaarloosde dieren waren onder meer een konijn, een dwergwoelmuis, roodrugparkieten en een zebravink.