Nieuws/Binnenland
601951091
Binnenland

Ziekenhuizen vol na extreem gladde ochtendspits

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Beverwijk - Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk is maandagmorgen overspoeld met slachtoffers van valpartijen door de ijzel. „En wij niet alleen”, zegt woordvoerder Sandra de Jong van het RKZ. „In de hele regio zitten de afdelingen Spoedeisende Hulp bomvol.”

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

De meeste slachtoffers kwamen al vroeg naar het Rode Kruis Ziekenhuis. „Slachtoffers met verwondingen aan polsen, enkels, knieën en hoofdwonden. Van jong tot oud, dus niet in het bijzonder een leeftijdsgroep”, vertelt ze. „Maandagmorgen zijn door onze SEH al vijftig patiënten geholpen. Rond het middaguur stonden er nog acht patiënten aangemeld die nog binnen moesten komen.”

Geen aanrijstop mogelijk

Ziekenhuizen in de regio staan elkaar bij in zulke situaties van extreme drukte. Ook bij het RKZ was het maandagmorgen op een moment zo druk dat er eigenlijk niemand meer bij paste. „We hebben het gehad over een aanrijstop, maar dat was niet mogelijk omdat alle andere afdelingen spoedeisende hulp in de regio ook vol zaten.”

Intussen is het nog steeds druk maar in het geval van een ongeluk is er nog ruimte op de SEH. „Al zullen we dan wel met mensen moeten schuiven. Iedereen zet in elk geval alle zeilen bij. Collega’s die vrij waren zijn extra komen werken en ook de medewerkers van de gipskamer geven ondersteuning op de SEH.”