Nieuws/Binnenland
602169860
Binnenland

Ook 8 mensen opgenomen in ziekenhuis

RIVM: aantal coronadoden gestegen met 8

BILTHOVEN - Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5830. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 8 nieuwe meldingen van sterfgevallen binnengekregen. Acht mensen werden de afgelopen 24 uur met corona opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal positief geteste mensen steeg met 209.

Tot nu toe zijn er 45.445 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld.

Zondag werden er nog 11 nieuwe coronadoden gemeld en 13 nieuwe ziekenhuisopnames.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger. Niet iedereen met een mogelijke besmetting wordt getest.

Forse daling

Het sterftecijfer is de afgelopen weken fors gedaald en bedraagt inmiddels nog maar een fractie van wat het was op het dieptepunt van de coronacrisis.

Ter vergelijking: op 31 maart, de dodelijkste dag van de pandemie tot nog toe, stierven zeker 175 Nederlanders aan het virus. Het relatief lage aantal overledenen dat maandag werd gemeld, kan overigens wel een vertekenend beeld geven. Sterfgevallen worden vaak pas na het weekend aan het RIVM doorgegeven door de GGD'en in het land en komen dan dinsdag terug in de statistieken. Ook overlijden mensen aan corona zonder te zijn getest, waardoor het werkelijke dodental sowieso hoger ligt dan de RIVM-cijfers laten zien.

De longziekte Covid-19, die door het virus wordt veroorzaakt, treft vooral ouderen en mensen die lijden aan hart- en vaatziekten, diabetes of chronische longaandoeningen. De overgrote meerderheid van de overledenen was ouder dan 70 jaar.