Nieuws/Binnenland
60278
Binnenland

KNVB fluit Bladelse voetbalclub terug om wegsturen kinderen

BLADEL - De KNVB noemt het een „onbegrijpelijk besluit” van de Brabantse voetbalclub VV Bladella om vier jongetjes als lid te royeren omdat ze volgens de club niet genoeg lootjes hadden verkocht. De bond heeft de club uit Bladel „dringend verzocht de maatregel terug te draaien.” De club heeft gezegd dat in overweging te nemen, liet een woordvoerder weten.

Een moeder vertelde vol onbegrip aan Omroep Brabant dat haar tienjarige zoontje van de voetbalclub was gestuurd omdat hij ’slechts’ tien lootjes van een euro voor de jaarlijkse Nieuwjaarsloterij had verkocht in plaats van de 25 lootjes die de club had verordonneerd. De club wilde haar het verschil zelf laten bijbetalen. Toen ze dat weigerde, werd haar zoon uitgeschreven.

ZIE OOK: Vier voetballertjes weggestuurd bij club in Bladel omdat ze te weinig lootjes verkochten

Bij schorsing van het clublidmaatschap volgt automatisch afmelding bij de KNVB. Een woordvoerder van de KNVB noemt de maatregel van VV Bladella „buitenproportioneel.” „Jongetjes van die leeftijd moeten gewoon kunnen voetballen in plaats van lootjes verkopen. We snappen dat ieder lid zijn steentje moet bijdragen, maar dit gaat ver.”

’Alleen maar verliezers’

Secretaris Jac van der Aa van VV Bladella zegt dat er „alleen maar verliezers zijn.” De maatregel is genomen om de contributie met 25 euro omlaag te krijgen en daardoor laagdrempelig te houden, en aan te vullen met onder meer de loterij. De ouders van 243 kinderen hebben dat gedaan, en in vier gevallen is het niet gelukt, ook niet na uitvoerig overleg.

Het lidmaatschap van de vier jongetjes is tot nader order opgeschort, zegt Van der Aa, maar het is nu aan de ouders om een stap te doen. „Wij hebben volgend jaar weer een loterij dus we kunnen echt geen uitzonderingen gaan maken.”