Nieuws/Binnenland
603445877
Binnenland

Meisje overleden na ongeluk bij Gelderse recreatieplas

KAPEL-AVEZAATH BUREN - Een minderjarig meisje is overleden aan de gevolgen van de verwondingen die ze opliep bij een ongeluk bij een recreatieplas in het Gelderse Kapel-Avezaath. Het ongeval gebeurde woensdag bij een luchtkussen op het waterpark bij een camping.

Het meisje werd nog wel gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakte vrijdagochtend bekend dat ze is overleden. De politie doet samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NWVA) bij de plas onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

’Een groot drama’

Eigenaar Peter Kabalt van recreatieoord In den Boogaard is compleet uit het veld geslagen, vertelt hij aan de Telegraaf. „Het is een hele trieste bedoeling. Niemand heeft dit voorzien. Het is verschrikkelijk voor iedereen die erbij betrokken is geweest. Een groot drama.”

Kabalt: „Het is voor ons momenteel onduidelijk wat er precies gebeurd is. Daarom kunnen we er nu niets over zeggen. Maar het is voor de betrokkenen natuurlijk gigantisch. Iedereen is hier helemaal lamgeslagen”, vertelt de eigenaar. „We zijn nu twee dagen compleet dicht. De vaste gasten kunnen gewoon op de camping verblijven. Maar we nemen nu geen dagjesmensen aan. Ook de horeca is gesloten. Daarna moeten we maar weer eens gaan kijken wat we gaan doen.”

Veel mensen hebben het zien gebeuren

De politie kan momenteel niet zeggen hoe het ongeluk op een speeltoestel in het water heeft kunnen gebeuren en doet onderzoek, laat een woordvoerder weten. Een groot aantal mensen heeft het ongeluk zien gebeuren. De politie roept hen om contact op te nemen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop