Nieuws/Buitenland
605744826
Buitenland

Verjaardag tiener loopt uit op drama door groep rovende jongens

Bochum - De verjaardag van een Duitse tiener is afgelopen weekend uitgedraaid op een nachtmerrie: een groep jonge mannen drong de afgehuurde feestzaal in Bochum binnen om vervolgens het meubilair te vernielen, jassen en telefoons te stelen en verjaardagscadeaus te ontvreemden.

Het meisje vierde samen met ongeveer 50 vrienden en bekenden haar zestiende verjaardag in de zaal. Het fuifje begon rond 19.00, maar na 22.00 uur uur nam de partij een minder feestelijke wending door de komst van ongenode gasten. De politie werd ingeschakeld, maar toen zij arriveerden waren de raddraaiers al weg.

Het zou gaan om zes tot tien jongens of mannen. Deze ’gasten’ waren niet uitgenodigd op de verjaardag. De Duitse politie spreekt van ’relschoppers’.

Volgens de Duitse politie hebben de jongens met pepperspray gespoten voor zij aan hun rooftocht begonnen. Daarnaast zegt een meisje seksueel lastig te zijn gevallen, is er met flessen gegooid en werd er een aanzienlijke hoeveelheid spullen gestolen. „Ook vernietigden ze bijna het hele meubilair”, aldus de politie in een verklaring.

De groep is nog voortvluchtig. Het zou volgens getuigen gaan om jongens van 17 en 18 jaar oud met donker haar. Twee van de jongens heten van de voornaam vermoedelijk Fadil en Ibo, zo maakte de politie bekend.