Nieuws
61182
Nieuws

’Hoe krijg je ze naar de stembus?’

Paul Ruigrok (l.), Alphons Martens (m.) en James Veenhof.

Paul Ruigrok (l.), Alphons Martens (m.) en James Veenhof.

Zo’n 850.000 jongeren kunnen op 15 maart voor het eerst naar de stembus, berekende reclameman Reuben Alexander. ,,Die gaan natuurlijk niet”, omschreef hij het gebrek aan betrokkenheid van veel jonge mensen bij de politiek. ,,Dus moet je daar iets op bedenken.”

Paul Ruigrok (l.), Alphons Martens (m.) en James Veenhof.

Paul Ruigrok (l.), Alphons Martens (m.) en James Veenhof.

Als het aan hem ligt, komen er een paar grote muziekevenementen op die dag. ,,Artiesten willen vast gratis optreden”, denkt Alexander. ,,En jongeren komen alleen binnen als ze hun stem inleveren. Het allermooist is het natuurlijk, als het een vrije dag wordt.”

De creatieveling was een van de genodigden bij het Affligem-diner in de kleine zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam. Er zaten zo’n honderd kerels aan lange tafels. ,,Dit is echt een mannending”, zei eetschrijver Daan Faber, ondernemer van Mister Kitchen, de organisatie die alle kleine kookwagentjes van grote evenementen samenbindt.

De enige vrouwen die rondliepen waren van het biermerk, dat onderdeel is van Heineken, afgezien van de serveersters. Hij zat naast fotograaf Reinier van der Aart, één van de Affligem-knights, ofwel: de vrijwillige ambassadeurs.

Fotograaf Paul Ruigrok zat aan tafel met James Veenhof, partner bij marketeer Fronteer. Maurice Seleky, van communicatiebureau Novel, probeert meer jongeren te interesseren voor de Nationale Opera: ,,We voeren campagne voor het Opera Forward Festival in de laatste twee weken van maart.”

Alphons Martens werkt aan een nieuwe productie voor Fox-tv, waar hij recent toetrad tot de directie. ,,We willen meer tv on-demand. Mensen moeten ook weten dat het niet alleen Fox-sport is. We willen meer aparte series als The walking dead en Outsiders.”

Ondertussen liep Van der Aart al voor het dessert met een kopje koffie rond tussen de bierdrinkers, maar het zij hem vergeven.