Nieuws/Binnenland
615879810
Binnenland

Coronacrisis: donderdag 7 januari

LIVE | GGD: al bijna 150.000 prikafspraken langdurige zorg

AMSTERDAM - Het coronavirus blijft de wereld in zijn greep houden. Ook nu er een begin is gemaakt met vaccineren, blijft het virus mondiaal voor ontwrichting zorgen. In Europa zijn inmiddels meer dan 25 miljoen coronabesmettingen vastgesteld. Ruim een op de duizend Amerikanen overleed aan het uit China afkomstige virus. Van een einde aan de tweede golf is ook in Nederland nog geen sprake. Volg in dit live-blog het laatste coronanieuws.

In totaal 144.913 mensen die in de langdurige zorg werken, zoals verpleeghuismedewerkers, hebben inmiddels een afspraak gemaakt om te worden gevaccineerd tegen het coronavirus. „Het gaat hard”, meldt de GGD GHOR Nederland donderdagavond. De medewerkers krijgen in de komende weken hun eerste dosis toegediend, en exact drie weken later een tweede prik om het vaccin effectiever te maken.

Bij de 144.913 in te enten mensen die zich nu hebben gemeld, zijn de artsen en verpleegkundigen van ziekenhuizen en de ambulancemedewerkers niet inbegrepen. Zij worden sinds woensdag ook ingeënt, maar dat gaat buiten de GGD’en om.

Op de tweede dag van vaccinatie zijn donderdag in totaal 9000 medewerkers in de acute zorg gevaccineerd. Woensdag waren dat er 6000.

Er werd al verwacht dat het aantal donderdag hoger zou liggen, omdat ziekenhuizen vroeg op de dag konden beginnen met vaccineren. Donderdag kon ook in meer ziekenhuizen worden ingeënt omdat ze ook de eerste lading vaccins hadden gekregen.

In totaal komen er 30.000 medewerkers uit de acute zorg in ziekenhuizen en bij ambulancediensten in aanmerking voor een prik. De verwachting is dat de vaccinatie van deze groep maandag is afgerond.

Meer nieuws:

Binnenland:

Buitenland:

Financieel:

Sport:

Entertainment/persoonlijk:

Bekijk hier het liveblog van woensdag 6 januari.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop