Nieuws/Binnenland
619164150
Binnenland

Vijf jongeren aangehouden voor dodelijke mishandeling Arnhem

ARNHEM - De politie heeft vijf jongeren aangehouden voor de fatale mishandeling van een 73-jarige man in de Spijkerstraat in Arnhem. De man werd woensdagavond belaagd op straat. Hij overleed enkele uren daarna aan zijn verwondingen.

Het gaat om een achttienjarige jongen uit Rozendaal en vier minderjarigen (een uit Rozendaal, twee uit Westervoort en een uit Arnhem).

Waarom de groep de oudere man te lijf ging, is volgens de politie nog niet bekend. De jongens zullen worden gehoord over hun motief. De politie zal daarom voorlopig geen nieuwe informatie verstrekken in belang van het onderzoek.

De politie startte woensdagavond direct een uitgebreid onderzoek in het Arnhemse Spijkerkwartier en deed een oproep via Burgernet. Het vijftal is donderdag aan het eind van de middag opgepakt. De politie zegt in deze fase verder geen informatie te verstrekken over het onderzoek.

Bloemen en kaarsjes voor het slachtoffer.

Bloemen en kaarsjes voor het slachtoffer.

’Monsterlijke misdaad’

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem noemt de fatale mishandeling „een afgrijselijke, monsterlijke misdaad, die grote impact heeft op de Arnhemse samenleving.” Hij had donderdagavond lof voor het werk van de politie. „Hulde voor het zeer kordate en effectief optreden van politie en OM. Met de aanhouding van de 4 minderjarige verdachten wordt de in en in trieste misdaad nog tragischer dan het al is. Wat een afschuwelijk groot verlies, wat een afschuwelijk groot verdriet.”