Nieuws/Buitenland
619556130
Buitenland

Man vergeet zwangere vriendin op parkeerplaats na plaspauze

Tankstation in Duitsland, ter illustratie.

Tankstation in Duitsland, ter illustratie.

Een Duitse automobilist heeft zijn vrouw op een parkeerplaats laten staan. Toen hij stopte voor een plaspauze, had hij niet gezien dat zij ook uit de wagen was gestapt. Pas na 50 kilometer ontdekte hij dat ze niet meer in de auto zat.

Tankstation in Duitsland, ter illustratie.

Tankstation in Duitsland, ter illustratie.

Het incident gebeurde zondagochtend op de A3, zo valt te lezen op de Facebookpagina van de politie Mittelfranken. Het gezin was onderweg naar huis en de man stopte rond 01.00 uur vlak voor afrit Pommersfelden om even naar het toilet te gaan. Op de achterbank zaten zijn zwangere vriendin en hun elf maanden oude kindje.

Ineens verdwenen

Toen de man terugkwam, reed hij weg. Hij dacht dat zijn vriendin en kind op de achterbank sliepen. Maar dat bleek niet het geval: ook de vrouw was even uit de auto gestapt. Toen ze terugkwam, waren haar vriend en kind ineens verdwenen.

De vrouw heeft toen een andere chauffeur aangesproken, die haar zijn telefoon leende om de politie te bellen. Pas na 50 kilometer ontdekte de man dat zijn vriendin niet meer in de auto zat. Hij wilde meteen terugrijden, maar ondertussen zat zijn vrouw al in een politieauto en reed hem tegemoet. Het gezin werd halverwege herenigd.