Nieuws/Binnenland
620688194
Binnenland

Vrouwelijke zwartrijders vallen NS-medewerker aan: man in arm gebeten

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

TILBURG - Twee vrouwen zijn vrijdagavond aangehouden nadat ze een medewerker Veiligheid & Service van de NS mishandelden. Hij werd onder meer in zijn arm gebeten, zo meldt de politie zaterdag. Ook liep hij hoofdletsel op.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De politie hield de twee verdachten na 23:30 uur aan op het station van Tilburg. Het slachtoffer liep letsel aan zijn gezicht op en zeker een van de vrouwen zette haar tanden in de arm van de man, zo luidt de verdenking en verklaring van de politie. De twee vrouwen zitten vast en worden verhoord.

De medewerker Veiligheid & Service van de NS sprak de vrouwen aan vanwege zwartrijden. „Het gezelschap wil niet meewerken aan een controle en gedraagt zich recalcitrant. Als de NS-medewerker een van de vrouwen staande houdt, begint ze te schelden en te slaan”, aldus de politie.

Aangifte

Ook de andere vrouw begon zich er op dat moment mee te bemoeien. Na het bijtincident rennen ze vervolgens weg richting de Burgemeester Brokxlaan waar ze worden aangehouden door politiemensen. Het gaat om een 22-jarige vrouw uit Tilburg en een 18-jarige vrouw uit Schiedam. Ze zitten vast in het politiecellencomplex. De NS-medewerker heeft aangifte van zware mishandeling gedaan.

„Personen met een publieke taak moeten ongestoord hun werk kunnen uitvoeren. Helaas gebeurt het regelmatig dat medewerkers van openbaar vervoerbedrijven, zorg-, welzijn- en onderwijsinstellingen, politie en gemeente geconfronteerd worden met geweld en agressie”, voegt de politie toe.

Nieuwstips of beelden? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952 of mail naar nieuwsdienst@telegraaf.nl.