Nieuws/Buitenland
621118597
Buitenland

Spanje test toeristen op Canarische eilanden

Nederlanders op Tenerife 14 dagen in quarantaine na coronabesmetting Italiaan

TENERIFE - De dertien Nederlanders die ‘vastzitten’ in het H10 Costa Adeje Palace Hotel op Tenerife, waar bij een Italiaanse dokter het coronavirus is vastgesteld, moeten zich houden aan strenge instructies.

TUI bevestigt dat ze veel gasten in het luxueuze hotel hebben op het eiland dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden. ,,We kunnen bevestigen dat TUI ongeveer 200 klanten in het hotel uit verschillende landen heeft, waaronder 6 Nederlanders”, zegt woordvoerster Petra Kok.

Het hotel is in ‘lockdown’, wat inhoudt dat niemand naar binnen of naar buiten mag en dat de gasten in quarantaine zijn geplaatst. De reisorganisatie bevestigt dat er meteen rigoureuze maatregelen zijn genomen.

Op kamer blijven

,,Alle gasten is gevraagd op hun kamer te blijven, ze worden verzorgd door het hotel”, vertelt Kok. ,,TUI-vertegenwoordigers op Tenerife zijn ter plaatse en zullen contact onderhouden met onze klanten. We blijven de situatie nauwlettend volgen en hebben contact met het hotel en de lokale autoriteiten.”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat er 13 Nederlanders in het hotel zijn. Er zijn geen aanwijzingen dat zij besmet zijn.

De Italiaanse arts bij wie ‘Covid-19’ is vastgesteld, zou al een week in het hotel verblijven voordat hij verschijnselen vertoonde. Het gaat om een 69-jarige Italiaan die afkomstig is uit de Noord-Italiaanse regio Lombardije waar inmiddels van een uitbraak sprake is. Eerder was op het Canarische eiland La Gomera het virus geconstateerd bij een Duitse man. Die is inmiddels uit quarantaine.

Reizen Tenerife gaan door

De reizen naar Tenerife die betrekking hebben op andere hotels gaan vooralsnog door. TUI volgt de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, laat de woordvoerster weten. ,,Het welzijn, de gezondheid en de veiligheid van onze reizigers en werknemers blijven onze topprioriteit.”

Ook Corendon en Sunweb hebben gasten in het hotel. „De reisleiding heeft telefonisch contact met de gasten. Het hotelmanagement volgt de bevelen van de Spaanse autoriteiten op”, zegt een woordvoerder van Corendon. „De gasten wachten op hun kamer verdere instructies af.” De complete lockdown is vergelijkbaar met die op het cruiseschip Diamond Princess, dat vijf Nederlanders aan boord had, die inmiddels weer thuis zijn.

De Spaanse autoriteiten testen honderden toeristen op de Canarische eilanden op het coronavirus. Bij zeker twee toeristen is het virus vastgesteld. Hotels op de Canarische eilanden gaan gedurende de test op slot, aldus lokale media. In vakantieresort H10 Costa Adeje Palace op Tenerife moeten bijna duizend hotelgasten binnen blijven.

Bent u momenteel op de Canarische eilanden en weet u meer? Dan komen we graag met u in contact. Mail uw verhaal naar onze verslaggever Marcel Vink via m.vink@telegraaf.nl. Of app naar onze whatsapp tiplijn. Zet het nummer in je telefoon: +31613650952