Nieuws/Binnenland
621618603
Binnenland

Rechter: zwembad is geen binnensportlocatie, controle op coronapas hoeft niet

HILVERSUM - Zwembad ’t Gooische Bad in Hilversum hoeft voorlopig niet te controleren op coronatoegangsbewijzen voor ouders die meegaan naar zwemles van hun kinderen. Die uitspraak deed de voorzieningenrechter Midden-Nederland dinsdag. De rechter oordeelde dat zwemles valt onder onderwijs en dat het zwembad daarmee geen binnensportlocatie is. Het controleren van coronatoegangsbewijzen is daarom niet verplicht.

De eigenaar van het zwembad wil niet de coronatoegangsbewijzen controleren van ouders die hun kinderen naar zwemles komen brengen en ophalen om hen om te kleden. De Hilversumse burgemeester verplichtte het zwembad daarop het bad alleen open stellen voor publiek vanaf 18 jaar met een geldig coronatoegangsbewijs, onder een dwangsom van 2500 euro per overtreding, met een maximum van 10.000 euro. Het zwembad tekende daartegen bezwaar aan en stapte naar de rechter.

De rechter schorst de opgelegde verplichting van de gemeente en de daarbij behorende dwangsom. Tot er een beslissing is genomen over het bezwaar dat het zwembad heeft aangetekend bij de gemeente, hoeven ouders die hun kinderen naar zwemles brengen niet hun coronapas te laten zien.