Nieuws/Binnenland
622438654
Binnenland

Verdachten aangehouden, onder wie een minderjarige

Drietal in auto ramt politiewagens tijdens wilde achtervolging

OISTERWIJK - Een drietal in een auto is in de nacht van dinsdag op woensdag op de vlucht geslagen voor de politie en heeft bij de achtervolging meerdere politiewagens geramd. De drie negeerden rond 03.15 uur een stopteken in Oisterwijk en kwamen na een flinke achtervolging uiteindelijk tot stilstand in Waalre.

De drie mannen van 17, 20, en 27 jaar uit Eindhoven zitten vast, het is nog onduidelijk waarom ze op de vlucht sloegen voor de politie.

Na het negeren van het stopteken ging het voertuig er snel vandoor naar de A2 richting Eindhoven. Op de A2 probeerde de bestuurder de politie af te schudden, waarbij hij met hoge snelheid rakelings politiewagens ontweek. In Waalre zette de politie een wegblokkade op. De bestuurder stopte echter nog steeds niet en ramde een aantal politiewagens die op zijn weg stonden.

Door de botsing klapten zowel de airbags in het vluchtvoertuig als in de politieauto’s uit. De auto werd daarop stilgezet, de drie inzittenden stapten uit en vluchtten te voet verder. Met de inzet van een politiehond konden de drie worden aangehouden.

Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: +31613650952.