Nieuws/Buitenland
622836397
Buitenland

Argentijnse parlementariër opgestapt na kussen borsten

BUENOS AIRES - Een Argentijnse parlementariër is vrijdag opgestapt nadat er ophef was ontstaan omdat hij tijdens een digitale zitting van het Lagerhuis de borsten van zijn partner kuste. Juan Emilio Ameri dacht dat hij op dat moment niet verbonden was met het internet, zei hij achteraf. Het Argentijnse parlement meldde vrijdagochtend op Twitter dat een meerderheid het ontslag van Ameri heeft geaccepteerd. Donderdag was de politicus al geschorst.

Zijn actie was te zien terwijl een ander lid van het parlement een toespraak hield op een groot videoscherm dat in het parlementsgebouw is neergezet. Op het scherm waren ook andere volksvertegenwoordigers te zien die vanwege het coronavirus vanuit huis deelnamen aan de zitting.

Voorzitter Sergio Massa staakte de sessie na het zien van de liefkozing van Ameri. Niet veel later werd de zitting van het parlement geschorst. „Deze afgelopen maanden waarin we op afstand hebben gewerkt, hebben we meerdere incidenten gehad waarbij afgevaardigden in slaap vielen of iemand zich verstopte”, zei Massa. „Maar vandaag hebben we een situatie gehad waarin de grenzen van dit Huis echt zijn overschreden.”

Ameri, die uit de noordoostelijke provincie Salta komt, probeerde na het incident zijn excuses aan te bieden. „Hier in het midden van het land is de verbinding heel slecht”, zei de parlementariër. Ameri voegde eraan toe dat zijn partner onlangs borstimplantaten had gekregen en hij op het betreffende moment vroeg hoe het met haar ging.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop