Nieuws/Binnenland
623676401
Binnenland

Coronacrisis: zondag 5 juli

Live | Opnieuw meer dan 10.000 nieuwe coronagevallen in Florida

Een Amerikaanse vlag op het strand van Florida.

Een Amerikaanse vlag op het strand van Florida.

De eerste piek van het uit Wuhan overgewaaide coronavirus lijkt achter de rug. Maar terwijl steeds meer maatregelen worden versoepeld, leeft het virus in de VS, Zuid-Amerika en India weer op. Wereldwijd zijn er inmiddels zeker meer dan 530.000 coronadoden te betreuren. Meer dan elf miljoen mensen raakten besmet. In Nederland stierven ruim zesduizend mensen aan Covid-19. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.

Een Amerikaanse vlag op het strand van Florida.

Een Amerikaanse vlag op het strand van Florida.

De gezondheidsautoriteiten in Florida hebben in de voorbije 24 uur opnieuw meer dan 10.000 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. De teller is daardoor zondag de 200.000 gepasseerd.

Alleen de Amerikaanse staten New York en Californië zijn tot dusver zwaarder getroffen. Texas komt mogelijk later op de dag ook aan de 200.000 bewezen infecties met het gevreesde virus. In de hele VS nadert het aantal coronagevallen de drie miljoen.

„De groei is exponentieel. Het is duidelijk dat toen we weer opengingen, mensen gingen socializen alsof er niets is veranderd. Zeer verontrustend”, aldus burgemeester Francis Suarez van Miami.

Het dodental in Florida, waar relatief veel Amerikanen hun oude dag doorbrengen, valt tot dusver mee: 3731. Zondag overleden 28 Covid-19-patiënten.

Bekijk hier het liveblog van zaterdag 4 juli

Het laatste nieuws

Binnenland:

Buitenland:

Financieel-economisch:

Sport: