Nieuws/Binnenland
62713712
Binnenland

Gommers: dialoog over coronabeleid is goed, we zijn geen China

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, geeft een positieve draai aan de #Ikdoenietmeermee-actie van een groepje artiesten. Famke Louise, Thomas Berge en rapper Bizzey riepen maandagavond op tot burgerlijke ongehoorzaamheid omdat zij de coronaregels vervelend vinden.

Gommers noemde het in de Coen & Sander-show op Radio 538 positief dat mensen door de actie met elkaar in gesprek gaan over de coronaregels. „Dit is een signaal. We raken gefrustreerd, het duurt allemaal lang en we krijgen dat virus niet onder controle. Ik zie het wel positief. We zijn geen China, we zijn van het polderen: wij maken elkaar duidelijk waarom we iets vinden en waarom we ergens voor kiezen.”

De ic-arts denkt dat het Outbreak Management Team wat transparanter zou moeten zijn over de besluitvorming en de gedachten daarachter. „Achter die besluiten zitten veel discussies. Het is niet zwart of wit. We hebben veel discussies gehad over de mondkapjes, ouderen en aerosolen. Daar werd heel stellig over gedaan en twee maanden later was er dan weer een ander beleid. Het OMT was verdeeld, maar naar buiten toe kwam het kabinet met één conclusie.”

Hij zou graag in gesprek gaan met de muitende artiesten. „We kunnen niet zeggen: een groep Nederlanders stopt er mee. Dat kan niet met een virus. De timing is vervelend, omdat het aantal ziekenhuisopnames weer stijgt.”

Een aantal van de BN’ers zit dinsdagavond in talkshows om hun verhaal te doen.