Nieuws/Buitenland
629780241
Buitenland

Politie denkt dat ze in rivier gevallen is

Britten in de ban van vermiste Nicola (45): vlak voor haar verdwijning sms’te ze nog

BLACKPOOL - De familie van een Britse vrouw die spoorloos verdween tijdens een wandeling met haar hond, heeft mogelijke getuigen in een emotioneel betoog gevraagd om zich te melden. Dat melden BBC en Sky News.

Nicola Bulley (45) verdween vorige week vrijdag tijdens een ochtendlijke wandeling met haar hond Willow in St Michael’s on Wyre, nabij Blackpool in het noordwesten van Engeland. De politie kwam snel ter plaatse, omdat haar hond alleen aangetroffen werd op een nabijgelegen weg, 25 minuten nadat de vrouw voor het laatst gezien werd.

Tekst gaat verder onder de foto

De telefoon van Bulley werd later teruggevonden op een bankje, nog steeds verbonden met een Teams-vergadering op haar werk. Enkele minuten daarvoor had ze nog een paar berichtjes uitgewisseld met een andere moeder, om een speelafspraak te regelen voor haar twee dochtertjes van 6 en 9 jaar oud. „Dat is bewijs dat ze niet van plan was om te verdwijnen”, zegt een kennis van de familie.

Er is ook geen enkel bewijs van de betrokkenheid van een derde bij de verdwijning van Bulley, de politie gaat er dus niet vanuit dat de vrouw aangevallen werd.

De politie zoekt sindsdien al een week naar Bulley met duikers, drones, een helikopter en speurhonden, maar ook na een week is er nog geen spoor van de vrouw. De politie richtte haar hoop daarom op een getuige: op camerabeelden was namelijk te zien hoe een andere vrouw haar hond uitliet in dezelfde omgeving, net voor het moment waarop Bulley verdween. De politie heeft de vrouw in kwestie echter inmiddels ondervraagd, maar ook haar informatie betekende geen doorbraak.

Tekst gaat verder onder de foto

De familie van de vrouw heeft daarom een emotionele oproep gedaan naar mogelijke andere getuigen om zich te melden. De zus van Bulley, Louise Cunningham, heeft het bij Engelse media over „een nachtmerrie.” „We blijven maar rondjes draaien, om te kunnen uitleggen wat er gebeurd kan zijn. Mensen gaan niet gewoon op in de lucht. We willen haar thuis, we hebben haar nodig, haar kinderen hebben haar nodig. Dit breekt ons hart.”

„We leven in een oneindige hel”, beaamt de man van Bulley, Paul Ansell. „Mijn twee meisjes willen gewoon hun mummy terug.”

De politie is ervan overtuigd dat Nicola Bulley, de 45-jarige Britse die al een week vermist is, tijdens het wandelen met haar hond in de rivier is gevallen. Dat is vrijdagnamiddag gezegd op een persconferentie, melden Britse media.