Nieuws/Binnenland
630800192
Binnenland

Opnieuw pluimveebedrijf in Lunteren getroffen door vogelgriep

Ter illustratie

Ter illustratie

LUNTEREN - Bij een pluimveebedrijf in het Gelderse Lunteren is vogelgriep vastgesteld. Alle 88.000 kippen worden geruimd. Het gaat om de zevende besmetting in deze regio in twee weken tijd, zo is vrijdag gemeld door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Ter illustratie

Ter illustratie

In een straal van 1 kilometer rondom het getroffen bedrijf liggen nog zeven andere pluimveebedrijven. Uit voorzorg worden ook hier alle dieren gedood. Bij 53 andere bedrijven die vlakbij liggen wordt onderzocht of dieren zijn besmet met vogelgriep.

In het gebied komen relatief weinig wilde watervogels voor, die doorgaans juist voor de besmettingen zorgen. Eerder werd al bekend dat Minister Henk Staghouwer (Landbouw) de Deskundigengroep Dierziekten daarom om advies heeft gevraagd over de situatie in de Gelderse regio en of er extra maatregelen mogelijk zijn om verdere verspreiding te voorkomen.

Al maanden is er vogelgriep in ons land. Sinds oktober vorig jaar geldt daarom een ophokplicht voor vogels bij commerciële pluimveehouders. Veel landen in Europa hebben te maken met vogelgriep.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop