Nieuws/Binnenland
636203146
Binnenland

Ontucht met minderjarige meisjes

Celstraf en tbs voor Alemse pedofiel

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

ZUTPHEN - De verdachte in de Alemse zedenzaak heeft een celstraf van 40 maanden opgelegd gekregen. Volgens de rechtbank in Zutphen heeft Anthony B. (roepnaam Anton) jarenlang met zeker zeven minderjarige meisjes ontucht gepleegd, terwijl die in zijn woning overnachtten.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Hij hield onder meer zijn geslachtsdeel bij het lichaam van de meisjes en maakte vervolgens foto’s van hen, terwijl ze bleven slapen bij zijn eigen dochters. „Soms ging dit gepaard met aanrakingen.”

„Bij één meisje is er sprake van seksueel binnendringen, door met zijn vinger in haar anus te penetreren.” Van in totaal 23 meisjes maakte hij foto’s en bewerkte deze ook, maar de rechtbank vindt niet dat in alle gevallen sprake is van ontuchtige handelingen. Volgens de rechtbank was het zijn bedoeling om hiermee een seksuele prikkel op te wekken. Daarnaast had hij meer dan 30.000 kinderpornografische afbeeldingen op zijn computer.

Stoornis

De normale, seksuele ontwikkeling van de slachtoffers is daarmee geschaad, zo staat in het vonnis. Volgens deskundigen heeft de verdachte last van een pedofiele en voyeuristische stoornis. Daarom is een behandeling noodzakelijk en zijn de feiten hem in mindere mate toe te rekenen.

Tijdens de rechtszaak probeerde hij zijn handelingen vooral te verklaren vanuit zijn voyeurisme. Tbs biedt de meest adequate behandeling, overweegt de rechtbank.

Tegen hem was 5 jaar en tbs met voorwaarden geëist. Hij was persoonlijk bij de uitspraak aanwezig, net als vele slachtoffertjes en hun familieleden.