Nieuws/Binnenland
637635799
Binnenland

Dichte mist: op sommige plekken minder dan 200 meter zicht

Archieffoto.

Archieffoto.

DE BILT - Opgelet in het verkeer. Tijdens de eerste uren van de donderdagochtend trekt er een dichte mist over grote delen van Nederland. „Plaatselijk is vooral in het midden en zuiden van het land sprake van minder dan 200 meter zicht”, meldt meteoroloog Jaco van Wezel van Weeronline.

Archieffoto.

Archieffoto.

Na de buien van woensdagavond klaarde het vanuit het zuiden op. Door de vochtige lucht ontstond vervolgens nevel en mist, aldus de weerman. Het is vooral oppassen geblazen op lokale wegen. „Het zicht wisselt sterk van plaats tot plaats, waardoor je verrast kan worden door plotseling slecht zicht.”

Het zicht is het slechts in delen van Noord-Brabant en in Zeeuws-Vlaanderen, waar op verschillende plekken minder dan 100 meter ver gekeken kan worden. „De laagst gemeten zichtwaarde tot dusver is 71 meter in het Zeeuwse Westdorpe, gemeten om 3:30 uur. De mist zal zodra de zon opkomt snel minder worden.”

Rond 09:00 uur is de mist vermoedelijk grotendeels weggetrokken. Overdag is er een afwisseling van wolken en zon. Plaatselijk kan een bui ontstaan, aldus Weeronline.