Nieuws/Buitenland
639316801
Buitenland

Meisje (10) zwanger na verkrachting broer

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Posadas - Een Argentijns meisje (10) is zwanger geraakt na vermoedelijk door haar 15-jarige broer verkracht te zijn. Ziekenhuispersoneel onderzocht haar vanwege buik- en rugklachten en ontdekte dat ze al acht maanden in verwachting is.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Een speciale politieafdeling voor minderjarigen is na de ontdekking op de kwestie gezet. Het meisje heeft verklaard dat haar broer zich aan haar heeft vergrepen en dat ze niet wist wat haar op dat moment overkwam. De jongen is inmiddels uit huis geplaatst en zou door de familie zijn verstoten.

De zwangerschap is gevaarlijk voor zowel de jonge moeder als de foetus. Het is de bedoeling dat de oma van de verwachte baby de zorg over het kind op zich zal nemen, meldt The Daily Mail.

Het 10-jarige meisje wordt niet de jongste moeder ooit. Die komt uit Peru. Daar kreeg een 5-jarig kind met een afwijkend hormoonsysteem in 1939 een baby. Nooit is duidelijk geworden wie de vader was. De baby stierf uiteindelijk op 40-jarige leeftijd.

Schoolreis

Ook in Nederland komt het soms voor dat een jong meisje bevalt van een kind. In 2011 beviel een 12-jarig meisje van een baby tijdens een schoolreisje van groep 8 van de basisschool. Het meisje bleek misbruikt te zijn door haar vader. De 52-jarige man uit Groningen werd later door de rechter uit het ouderlijk gezag ontzet.