Nieuws/Binnenland
640016652
Binnenland

Schietpartij Tilburg: kalasjnikov gevonden op vluchtroute dader

De kogels zijn door een raam gegaan.

De kogels zijn door een raam gegaan.

TILBURG - Tijdens het onderzoek naar de derde schietpartij in korte tijd in Tilburg heeft de politie een kalasjnikov gevonden op de vluchtroute van de dader. De politie sluit niet uit dat er een verband is tussen de drie schietincidenten.

De kogels zijn door een raam gegaan.

De kogels zijn door een raam gegaan.

De meest recente schietpartij vond zondagochtend vroeg plaats. Rond 03.00 uur werden schoten gehoord aan de Korvelseweg. Een getuige die uit het raam keek, zag iemand weglopen en vervolgens een kleine witte auto wegrijden. De politie vermoedt dat dit de vluchtauto van de dader is.

Een pand aan de Korvelseweg bleek kogelinslagen te hebben. Ook raakten geparkeerde auto’s beschadigd door vermoedelijk kogels. Korte tijd later vond de politie op de openbare weg de kalasjnikov.

Vrijdagochtend werd een 42-jarige Tilburger voor de ogen van zijn 10 jaar oude zoontje neergeschoten. Die schietpartij vond plaats op straat. De man werd gewond naar het ziekenhuis gebracht en voor het 10-jarige kind werd slachtofferhulp ingeschakeld. Donderdagmiddag werd op de Van Mierisstraat in de Brabantse stad een auto beschoten.