Nieuws/Binnenland
641725068
Binnenland

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis toegenomen, bezetting op ic neemt af

ROTTERDAM - Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is met 35 toegenomen van 1933 naar 1968. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de gewone verpleegafdeling liggen er 1432 mensen met corona, 39 meer dan een dag eerder. Het aantal patiënten met Covid-19 op de ic is wel gedaald: van 540 naar 536.

Door de hoge coronadruk zijn alle ziekenhuisregio’s genoodzaakt om de reguliere zorg af te schalen. Om de schade zoveel mogelijk te beperken, is het LCPS al twee maanden bezig met het spreiden van patiënten buiten de regio’s.

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, sprak afgelopen week de hoop uit dat het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis met kerst gedaald is naar zo’n 900. In dat geval kunnen ziekenhuizen weer volledig van start gaan met het inhalen van de uitgestelde reguliere zorg.

Ondertussen maakte het kabinet bekend dat er pas op z’n vroegst half december verdere versoepelingen van de coronamaatregelen doorgevoerd zullen worden.