Nieuws/Binnenland
641789235
Binnenland

Meerdere organisaties kampen met landelijke telefoonstoring

DEN HAAG - Talrijke instanties, waaronder bedrijven en lokale overheden, kampen dinsdagochtend met een landelijke telefoonstoringen. Onder meer het provinciehuis van Drenthe, gemeenten zoals Zwolle en Veenendaal en het Zeeuwse Adrz-ziekenhuis zijn niet of slecht bereikbaar door de problemen.

Eerder werd al duidelijk dat organisatie zoals de ANWB, rechtbanken en het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB), telefonisch niet bereikbaar waren. De ANWB meldde vroeg op dinsdagochtend dat de Wegenwacht onbereikbaar was. Gestrande automobilisten werd gevraagd hun pechmelding via de app of via de website te doen. Enige tijd later meldde de organisatie dat de storing voorbij was.

In delen van het land had de politie in de nacht van maandag op dinsdag enige tijd te kampen met een technische storing bij het telefoonnummer voor niet-spoedeisende zaken, 0900-8844. Het nummer was hierdoor tijdelijk niet bereikbaar. Het ging in ieder geval om de regio's Rotterdam, Utrecht, Flevoland en Gooi en Vechtstreek die op Twitter meldden dat er een storing was. Kort voor 06.30 uur werd gemeld dat de problemen in Utrecht, Flevoland en Gooi- en Vechtstreek voorbij waren. Om 07.30 uur meldde ook de politie Rotterdam dat de "geen-spoedlijn" weer bereikbaar was. De oorzaak van de storing is niet bekend.

Het alarmnummer 112 was wel bereikbaar. Voor zaken die geen spoed hadden, konden mensen contact leggen via sociale media of via een meldingsformulier op de website van de politie.

T-Mobile: storing die telefoonproblemen veroorzaakte opgelost

De storing bij T-Mobile is opgelost. Door het euvel kampten bedrijven en lokale overheden dinsdagochtend met telefoonproblemen. Inkomende en uitgaande gesprekken waren soms niet mogelijk. T-Mobile kon nog niet zeggen wat de oorzaak van de storing was.