Nieuws/Binnenland
642365539
Binnenland

Voor drugshandel veroordeelde man uit Geldrop opgepakt in Panama

Een agent in Panama. Beeld ter illustratie.

Een agent in Panama. Beeld ter illustratie.

DEN BOSCH - Een 56-jarige man uit Geldrop die in 2019 is veroordeeld tot acht jaar cel voor grootschalige handel in harddrugs, is op 4 november aangehouden in Panama. Vrijdag is hij overgebracht naar Nederland en in de cel gezet. De rechtbank had de man medio 2019 op vrije voeten gesteld, in afwachting van zijn proces, onder de voorwaarde dat hij zich zou melden. De man vluchtte echter naar het buitenland.

Een agent in Panama. Beeld ter illustratie.

Een agent in Panama. Beeld ter illustratie.

Volgens het Openbaar Ministerie leidde de man een drugsbende die tijdens een grote politieactie op 31 januari 2018 werd opgerold. Er werden destijds invallen gedaan in woningen en loodsen in Oost-Brabant, Limburg en Gelderland, waarbij meerdere verdachten werden aangehouden.

De rechtbank veroordeelde de man en zijn medeverdachten in november 2019. De zaak loopt momenteel in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch.

Volgens het OM kon de veronderstelde bendeleider dankzij nauwe samenwerking met Interpol in Panama worden getraceerd. De Panamese autoriteiten hebben hem vervolgens uitgeleverd aan Nederland.