Nieuws/Binnenland
643004400
Binnenland

Relschoppers Malieveld melden zich nog niet bij politie

DEN HAAG - Bij de politie hebben zich ondanks een oproep nog geen mensen gemeld die worden gezocht wegens betrokkenheid bij de rellen op het Haagse Malieveld in juni. De politie dreigt dinsdag foto’s van betrokkenen in twee opsporingsprogramma’s te vertonen en geeft hun tot die tijd alsnog de gelegenheid zich te melden. Daarvan is voor zover nu bekend nog geen gebruikgemaakt.

Bij het protest tegen de coronamaatregelen kwamen hoewel dat verboden was toch demonstranten naar het Malieveld. Na een korte betoging kwam het in het gebied rond station Den Haag CS en het Malieveld tot confrontaties met de ME. Volgens de politie hebben relschoppers daarbij fors geweld gebruikt. Premier Mark Rutte zei later dat „doorgesnoven hooligans” misbruik hebben gemaakt van de demonstratie tegen de coronamaatregelen.

In totaal werden 425 mensen gearresteerd en veelal met een boete heengezonden. Twaalf mensen zijn opgepakt voor openlijke geweldpleging, maar de politie zoekt nog altijd „een aantal” anderen.

De foto’s van nog onbekende verdachten worden dinsdag aan het eind van de middag eerst getoond in het opsporingsprogramma Team West op Omroep West en ’s avonds in Opsporing Verzocht.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd