Nieuws/Binnenland
644068920
Binnenland

Iedereen terecht; zoektocht in brandend pand voorbij

BEEKBERGEN - De zoektocht naar twee personen in een branden gebouw in de Gelderse plaats Beekbergen is voorbij

De twee werden als vermist beschouwd. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland meldt via twitter dat dat nu niet meer het geval is: „Zojuist is bekend geworden dat alle bewoners terecht zijn, er wordt niemand meer vermist. Behoudens de persoon die afgevoerd is naar het ziekenhuis wegens rookinhalatie zijn er geen gewonden.”

Het gaat om een pand van het Leger des Heils aan de Dorpstraat. De brandweer is bezig met blussen en met de ontruiming. „In het gebouw vond eerder op de avond een bijeenkomst plaats. Die mensen zijn naar buiten gegaan toen de brand uitbrak”, aldus een woordvoerder van de brandweer. Op twee na, dus, zo werd halverwege de avond nog gedacht.

De brandweer ging gedurende lange tijd in ploegen naar binnen om naar de vermiste personen te zoeken. Een ploeg kan slechts tien minuten binnen blijven, omdat daarna de zuurstof op is. De brand is nog niet helemaal geblust.

In de straat waar het gebouw staat, werd een markt gehouden. Daarom was het erg druk toen de ontruiming plaatsvond. Via social media riep de brandweer bezoekers van de markt op om de straat vrij te houden. Inmiddels is de markt vroegtijdig beëindigd.