Nieuws/Binnenland
644629012
Binnenland

Geert Wilders’ account kort geblokkeerd op Twitter

DEN HAAG -

„Geen idee waar ze mee bezig zijn bij @Twitter, maar goed ik ben er - opnieuw - weer!”, aldus Wilders. „Paar uur geleden weer tijdelijk geblokkeerd zonder opgaaf van reden/tweet. Meteen weer beroep ingediend en nu binnen een paar uur en zónder formele reactie op beroep ineens toch weer toegang.”

Eerder deze maand werd Wilders’ account ook al enkele dagen geblokkeerd. Toen was de aanleiding een tweet die hij richtte aan de Pakistaanse president, waarin de PVV-leider het had over de vele doodsbedreigingen die hij kreeg van moslims in Pakistan. Afgelopen dinsdag draaide Twitter die schorsing terug en bood Wilders excuses aan.

Deze keer is vooralsnog niet duidelijk welke tweet de aanleiding was voor de blokkade. Volgens een screenshot schorste Twitter Wilders omdat hij de regels omtrent ’haatdragend gedrag’ heeft overtreden. Wilders tekende beroep aan tegen het besluit. Twitter was vrijdag vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar

Het Helpcentrum van Twitter vermeldt dat het niet is toegestaan om geweld tegen andere mensen te promoten of mensen rechtstreeks aan te vallen „op basis van ras, etnische achtergrond, nationaliteit, kaste, seksuele geaardheid, geslacht, geslachtsidentiteit, levensbeschouwelijke overtuiging, leeftijd, beperking of ernstige ziekte.” Ook accounts „met als hoofddoel” het aanzetten tot kwaad doen van anderen worden niet toegestaan, aldus het sociale medium.