Nieuws/Binnenland
645241097
Binnenland

Militair (22) opgepakt voor doodsteken kindje in Rotterdam

ROTTERDAM - Door een steekincident aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam is zondagmiddag een kindje om het leven gekomen, meldt de politie. Een 22-jarige Rotterdammer is aangehouden. De verdachte is een militair, bevestigt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee aan De Telegraaf. De Kmar neemt het onderzoek daarom over.

Het incident gebeurde rond 17.15 uur. Het slachtoffer werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar heeft het niet overleefd.

In de woning waar het steekincident plaatsvond, wordt momenteel sporenonderzoek gedaan. Meer informatie over de leeftijd van het slachtoffertje is op dit moment nog niet bekend gemaakt.

Volgens een bezoeker van het café tegenover de woning kwam een vrouw met een baby in haar armen naar buiten rennen. „Ze stapten in een auto die met hoge snelheid wegreed. Ik vermoed naar het ziekenhuis”, zegt de man aangeslagen. Volgens andere getuigen zou het gaan om een baby van ongeveer zes maanden oud.

In het hospitaal is nog gepoogd het kindje te redden, maar dat mocht niet meer baten.

Het is niet de eerste keer dat de Wolphaertsbocht wordt opgeschrikt door een fataal drama met een kindje. In januari 2015 kwam een tien maanden oude baby om het leven door huiselijk geweld. Zijn stiefvader werd daar uiteindelijk voor veroordeeld.