Nieuws/Buitenland
64749410
Buitenland

Bitcoinmiljardair plots gestorven: wat gebeurt er nu met zijn fortuin?

Mircea Popescu, één van de eerste Bitcoinmiljardairs, is plotseling gestorven op 41-jarige leeftijd. Popescu verdronk aan Playa Hermosa aan de kust van Costa Rica. Vraag is nu wat en of er überhaupt nog iets met zijn fortuin kan gebeuren. De 41-jarige Roemeen zou zijn gegevens om het digitale goud te kunnen bereiken niet hebben gedeeld met zijn familie.

Mircea Popescu was in het hele Bitcoinverhaal een controversieel figuur en werd soms de vader van ’Bitcoin toxicity’ genoemd. Hij lanceerde onder meer de bitcoin handelmarkt MPEx, in 2012. Die website was ooit een vroege broedplaats van beginnende bitcoininvesteerders.

Popescu startte onder andere het gebruik van IPO’s, waarbij bitcoinbedrijven opgekocht werden en aandeelhouders een vast dividend uitkeerden. Volgens Bitcoin Magazine was Popescu „een agressieve promotor van bitcoins, die héél veel invloed had ondanks bekende gevallen van seksisme en antisemitisme”.

Volgens Popescu zelf bezat hij één miljoen bitcoins, anderen schatten dat het slechts om enkele tienduizenden munten ging. The Independent schatte ooit dat zijn fortuin zo’n 2 miljard dollar waard was. De prijs van één Bitcoin schommelt al enkele weken rond de dertigduizend euro.

Bevroren

Volgens geruchten zou Popescu zijn bitcoinadressen niet hebben gedeeld met familie, waardoor niemand ze kan claimen. Daardoor zouden de digitale munten dus voor altijd bevroren zijn.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop