Nieuws/Binnenland
650453336
Binnenland

Geen cel voor ouders Belgische dreumes die van hun drugs snoepte, mits ze hun leven beteren

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

DENDERMONDE - De ouders van een Belgische dreumes die cannabis en cocaïne binnenkreeg hoeven niet de cel in. Mits ze hun leven beteren en van de drugs afblijven.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Het kind van zestien maanden uit het Vlaamse Lebbeke had de cannabis gevonden op het nachtkastje van ouders Stéphan B. en Joëlle G. Zij hadden zelf gebruikt en lieten de broodtrommel met de drugs staan. Toen het stel doorkreeg dat het kind van de cannabis had gesnoept brachten ze het naar het ziekenhuis.

Daar bleek dat het ook cocaïne binnen had gekregen. Via de moedermelk, beweren de ouders. Maar daarvoor was de dosis te hoog, stellen artsen. De dreumes moet de harddrug, die op een bordje werd bewaard, te pakken hebben gekregen.

De rechtbank in Dendermonde legde de vader vijftien maanden en moeder een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf op. Een van de voorwaarden is dat ze de drugs laten staan.

Het kind, nu ruim tweeënhalf jaar oud, werd door de kinderbescherming een halfjaar elders ondergebracht. Inmiddels zijn B. en G. naar eigen zeggen van de drugs af en hebben ze hun huis zo opgekalefaterd dat er een kind kan opgroeien.