Nieuws/Binnenland
651559089
Binnenland

Politicus stopt na verwensingen op Facebook: ’Ik hoop dat alle SGP’ers een langzame, pijnlijke dood sterven’

Facebook ter illustratie

Facebook ter illustratie

ARNHEM - Peter Verdijk van de lokale partij Arnhem Centraal stopt met al zijn politieke activiteiten, nadat er veel ophef is ontstaan over een bericht dat hij half februari op Facebook plaatste. In dat bericht wenste hij alle SGP’ers een ziekte toe waardoor ze „uiterst pijnlijk zonder uitzicht op genezing heel langzaam zouden sterven.” Verdijk was boos over de stellingname van de SGP over het homohuwelijk.

Facebook ter illustratie

Facebook ter illustratie

Volgens Arnhem Centraal haalde Verdijk het bericht destijds zeer snel weer weg. De politicus bood de SGP zijn excuses aan. „Maar de afgelopen dagen is dit bericht weer boven water gekomen”, aldus fractievoorzitter Lea Manders in een verklaring maandag. „Er is heftig op gereageerd en ook Peter heeft persoonlijk heftige reacties ontvangen. Hij was zich onvoldoende bewust van de mogelijke gevolgen van een dergelijke daad.”

Arnhem Centraal en Verdijk hebben volgens Manders samen besloten dat de politicus stopt. De partij distantieert zich van zijn uitspraken en biedt ook excuses aan. Arnhem Centraal bezet drie zetels in de Arnhemse gemeenteraad.