Nieuws/Binnenland
652155852
Binnenland

FVD vergelijkt quarantaineplicht met Jodenvervolging

Pepijn van Houwelingen deze maand in de Kamer.

Pepijn van Houwelingen deze maand in de Kamer.

Den Haag - Kamerlid Pepijn van Houwelingen van Forum voor Democratie heeft de wenkbrauwen flink doen fronsen tijdens het wetgevingsoverleg over de quarantaineplicht in de Tweede Kamer. Volgens het FvD-Kamerlid is de quarantaineplicht voor reizigers uit risicolanden net zo totalitair als de vervolging van joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Pepijn van Houwelingen deze maand in de Kamer.

Pepijn van Houwelingen deze maand in de Kamer.

De partij ontkent de ernst van het coronavirus en vindt dat de ’ophokwet’ van mensen die niet willen testen en vaccineren tot tweederangsburgers maakt.

’Je hoeft toch niet op reis’ vindt FvD eenzelfde verdediging als het ontzeggen van toegang tot publieke plaatsen voor joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. „Zo ver hoeven we niet in de geschiedenis terug om het gevoel van een bepaalde bevolkingsgroep terug te halen van ’je hoeft toch niet op een bankje in het park te zitten’.”

SGP-Kamerlid Roelof Bisschop, die eveneens kritisch is op de wet, nam hier meteen scherp afstand van. Toen Van Houwelingen zei dat het hem ’om dezelfde logica’ ging, zei Bisschop: „Dat is dan wel FvD-logica.” Ook de SP, CU en commissievoorzitter Agema (PVV) namen afstand van de vergelijking van de FvD’er.