Nieuws/Binnenland
652298010
Binnenland

Iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen, ook gemiddeld aantal besmettingen gedaald

ZEIST - Het aantal mensen met een coronabesmetting in de Nederlandse ziekenhuizen, is de afgelopen 24 uur wat afgenomen. Er liggen zaterdag in totaal 551 patiënten in het ziekenhuis met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 15 minder dan vrijdag, is te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Vrijdag lagen er 566 coronapatiënten in de ziekenhuizen

Op de verpleegafdelingen van de ziekenhuizen liggen nu 359 coronapatiënten, 13 minder dan vrijdag. Op de ic’s liggen 192 ernstig zieke coronapatiënten, 2 minder dan een dag eerder. Dat is het laagste aantal sinds begin augustus.

Afgelopen etmaal werden op de ic’s 6 nieuwe coronapatiënten binnengebracht. Dat er zo weinig patiënten zijn binnengebracht is sinds 18 juli niet meer voorgekomen. Op de verpleegafdelingen werden 50 mensen opgenomen.

„De instroom van Covidpatiënten is afgelopen week gedaald voor zowel de ic als de kliniek. De Covidbezetting op de ic is min of meer stabiel gebleven. De bezetting in de kliniek is de afgelopen dagen gedaald. We verwachten dat het de komende dagen stabiel blijft met mogelijk een verdere daling”, aldus het LCPS in een toelichting.

Gemiddeld aantal positieve coronatests verder gedaald

Afgelopen etmaal zijn er 2051 nieuwe positieve coronatests geregistreerd bij het RIVM. Dat zijn er 159 minder vergeleken met vorige week zaterdag. Het gemiddelde niveau over de afgelopen zeven dagen is hiermee ook weer verder gedaald.

In de afgelopen zeven dagen kwamen er 14.542 nieuwe coronagevallen binnen bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, aanzienlijk minder vergeleken met de voorgaande weken. Gemiddeld komt dit neer op 2077 nieuwe gevallen per dag, het laagste aantal sinds 7 juli.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met vier. Dat wil niet zeggen dat al die mensen afgelopen etmaal zijn overleden, want het duurt een tijdje voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd.

In Rotterdam werden afgelopen etmaal 166 positieve tests geturfd, gevolgd door Amsterdam (120) en Den Haag (98). In Utrecht en Groningen kregen respectievelijk 55 en 34 mensen een positieve testuitslag.