Nieuws/Buitenland
653694942
Buitenland

Australische man mag Israël tot het jaar 9999 niet verlaten wegens onbetaalde alimentatie

De Australische Noam Huppert heeft in Israël een reisverbod van wel 8000 jaar gekregen omdat hij zijn ex-vrouw en kinderen een bedrag van ruim twee miljoen euro verschuldigd is. Hij noemt zijn situatie ’levensbedreigend’.

Dat schrijft The Guardian. Aan de Britse krant vertelde Huppert dat hij al sinds 2013 een uitreisverbod heeft, die tot het het jaar 9999 geldt. Waarschijnlijk is dat jaartal willekeurig ingesteld omdat het de langst mogelijke datum was die door het online systeem werd toegestaan.

Hupperts toenmalige echtgenoot, die de Israëlische nationaliteit heeft, verhuisde terug naar het land in 2011, toen hun kinderen drie maanden en vijf jaar oud waren. Huppert volgde in 2012, maar al snel gingen ze uit elkaar.

De ex-vrouw van Huppert spande in 2013 een zaak aan tegen haar toenmalige man. Hij kreeg daarbij een zogenaamd ’uitstel van vertrek’ van de regering opgelegd zodat hij het land niet kon verlaten. De rechtbank besloot toen dat Huppert het land niet mocht verlaten tenzij hij alimentatie zou betalen. Huppert zou iedere maand 5000 sjekel (ruim 1400 euro) moeten betalen aan zijn twee kinderen tot het moment dat zij 18 jaar werden.

Het is volgens The Guardian niet duidelijk of Huppert tot nu toe al betalingen heeft gedaan, of dat hij het hele bedrag nog moet betalen om het land weer te mogen verlaten.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop