Nieuws/Buitenland
654218314
Buitenland

Belgische politie zoekt man die voeten kust

GENT - De Belgische politie is op zoek naar een man die studentes in Gent verleidt om hun blote voeten te mogen kussen. Zeventien vrouwen hebben aangifte gedaan. De vermoedelijke veertiger, die niet kan praten of doet alsof, gebruikt nooit geweld en is hooguit wat opdringerig, staat in een opsporingsbericht dat landelijk is verspreid.

De feiten die de man heeft gepleegd zijn onaanvaardbaar en hij moet gestopt worden, stelt de politie, die hoopt dat de voetenfetisjist zich zelf meldt. Het is onduidelijk of hij werkelijk niet kan praten of alleen maar doet alsof als smoes om bij studentes binnen te geraken. De politie heeft begin deze maand al op verzoek van het parket van Oost-Vlaanderen een robotfoto verspreid.

In het opsporingsbericht wordt beschreven hoe op 31 juli een van de slachtoffers in haar studentenhuis werd benaderd. De man probeerde door middel van gebaren en geluiden aan te geven dat hij hulp nodig had of iets wenste. Nadat het meisje hem papier en potlood had gegeven om zijn bedoelingen duidelijk te maken, tekende hij "heel simplistisch een huisje, een meisje en een blote voet", aldus het politiebericht.

Vervolgens gebaarde hij dat ze moest gaan zitten. Daarop begon hij haar rechterschoen open te doen. "Hij nam haar blote voet, plaatste die tegen zijn neus en telde af tot vijf op zijn andere hand. Plots leek het er op dat de man gefrustreerd raakte en haakte hij af. In het naar buiten gaan, deed hij nog gebaren om zich te excuseren". Vorige week sloeg de man weer toe, waarbij hij werd gefilmd door bewakingscamera's.

Er circuleren al sinds 2006 soortgelijke verhalen over een voetenfetisjist in het Gentse studentenmilieu, meldt de politie nog.