Nieuws/Binnenland
654885671
Binnenland

PostNL: deel eindexamens boven water

Den Haag - PostNL heeft van negen van de twaalf scholen alsnog de verloren eindexamens bezorgd. Van drie scholen is een deel van de eindexamens nog niet teruggevonden, meldt het postbedrijf.

PostNL zegt alles op alles te zetten om ook de laatste examens boven water te krijgen en te bezorgen. Bij het Roelof van Echten College in Hoogeveen kon woensdag opgelucht ademgehaald worden, toen de vermiste biologie-examens toch nog werden afgeleverd, meldt Dagblad van het Noorden.

Maar zover is het bij scholengemeenschap UniC in Utrecht nog niet. Veertig havo-examens Engels zijn nog kwijt, schrijft RTL Nieuws. Het gaat om examens die van de tweede corrector kwamen. De school probeert via een verzoek aan het ministerie te zorgen dat het cijfer van de eerste corrector voldoende is. „Maar op dit moment ziet het er helaas wel naar uit dat alle 40 leerlingen een herexamen moeten doen”, aldus de woordvoerder.

Dinsdag maakte PostNL bekend twaalf scholen te hebben moeten informeren dat de bezorging van een deel van hun examens vertraagd was. De problemen met de bezorging worden volgens het postbedrijf veroorzaakt door een groter aantal zendingen dan verwacht en de kortere tijd die beschikbaar is voor de bezorging.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo