Nieuws/Binnenland
656895525
Binnenland

Bas van ’t Wout volgt Eric Wiebes op als minister van Economische Zaken

Den Haag - Bas van ’t Wout wordt de nieuwe minister van Economische Zaken. Hij volgt Eric Wiebes op, die vorige week opstapte vanwege zijn verantwoordelijkheid in de toeslagenaffaire. Wiebes wilde niet net als de rest van het gevallen kabinet demissionair aanblijven.

Van ’t Wout (41) is nu staatssecretaris van Sociale Zaken. Het is een baan die hij ook nog maar kort heeft, want hij verving Tamara van Ark deze zomer toen die minister voor Medische Zorg werd.

De nieuwe minister van Economische Zaken was eerder vicefractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer. Hij begon in Den Haag als politiek assistent van Mark Rutte, toen deze staatssecretaris was in het kabinet-Balkenende II.

Van ’t Wout begon zijn politieke loopbaan net als Rutte bij de JOVD, de aan de VVD gelieerde politieke jongerenorganisatie en geldt als een vertrouweling van de premier. Hij wordt getipt om ook in het volgende kabinet toe te treden, als de VVD daar weer inkomt, en voor het fractievoorzitterschap.

D66-minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken neemt tot het aantreden van het nieuwe kabinet de taken van Van ’t Wout waar.

Alles over het aftreden van Lodewijk Asscher en Eric Wiebes in een nieuwe podcast Afhameren met Wouter de Winther:

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd