Nieuws/Binnenland
658308497
Binnenland

Schouw Brunssummerheide op nieuwe locatie afgelopen

LANDGRAAF - De schouw op de Brunssummerheide is nog in volle gang. Kort voor het middaguur twitterde het Openbaar Ministerie dat de besloten schouw was afgerond, maar moest dat even later corrigeren.

„In tegenstelling tot eerder bericht is de schouw op de Brunssummerheide niet afgelopen. Het gezelschap heeft zich verplaatst naar een andere schouwlocatie. Excuses voor de onduidelijkheid”, schrijft het OM.

Kort voor tien uur arriveerde de groep van zes auto’s en busjes voor de schouw in de zaak over de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998. Samen met de 56-jarige verdachte Jos B. zijn aanwezig zijn advocaat, de drie rechters, de griffier, twee officieren van justitie, vier familieleden van het slachtoffer en Peter R. de Vries, die de familie bijstaat. Ook zijn er agenten mee, die tekst en uitleg kunnen geven over de drie plekken op de heide die worden bezocht.

Als de schouw is afgerond, gaat de groep dinsdagmiddag naar de rechtbank in Maastricht voor de vierde, niet-inhoudelijke zitting van de moordzaak.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo