Nieuws/Buitenland
660926126
Buitenland

New York krijgt voor het eerst een vrouwelijke politiecommissaris

NEW YORK - De in november gekozen aanstaande burgemeester van New York, Eric Adams, heeft aangekondigd dat de stad voor het eerst in zijn 176-jarige geschiedenis een vrouw als commissaris van de politie krijgt, meldden New Yorkse media dinsdag (lokale tijd).

Adams, zelf in het verleden kapitein bij de politie in New York, zal Keechant Sewell woensdag voorstellen op een persconferentie in stadsdeel Queens. „Keechant Sewell is een bewezen misdaadbestrijder met de ervaring en emotionele intelligentie om zowel de veiligheid die New Yorkers nodig hebben als de gerechtigheid te bieden die ze verdienen”, zei Adams in een verklaring die door de krant Daily News werd gepubliceerd.

Sewell werkt al 23 jaar bij de politie in Nassau County, een district op Long Island, tegen de stad New York aan. Ze geeft er nu leiding aan de recherche-afdeling. Als Sewall te zijner tijd - Adams treedt pas als burgemeester aan in januari - de benoeming aanvaardt, zal ze de derde zwarte politiecommissaris van New York worden.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop