Nieuws/Binnenland
664169494
Binnenland

Engel: feestende mensen op straat vanavond

DEN HAAG - Willem Engel zelf zal dinsdagavond niet op straat te zien zijn, vanwege andere verplichtingen. "Maar in gedachten ben ik bij mensen die feestend de straat op gaan. Dit vonnis is zo helder en duidelijk, dit laat geen enkele ruimte voor twijfel. Dus mocht de rechter in hoger beroep anders oordelen, dan is dat einde rechtspraak", zegt Engel. Zijn groep Viruswaarheid won dinsdag een kort geding tegen de avondklok. Die maatregel moet van tafel, bepaalde de rechter in Den Haag.

„De rechtsstaat is onder dit kabinet dat Nederland en de Nederlanders in het ongeluk heeft gestort, sowieso al non-existent. En mochten we verliezen dan gaan we verder procederen, maar dan zitten we inmiddels wel in Noord Korea light”, aldus Engel.

De staat heeft een spoedzitting aangevraagd om de avondklok in elk geval voorlopig in stand te houden, maar Engel is ervan overtuigd dat de avondklok definitief van de baan is.

,,Door niet te luisteren naar alternatieven waardoor de kwellingen en het ongenoegen voor veel mensen de spuigaten uitlopen: ze zijn emotioneel getraumatiseerd, ouderen sterven in eenzaamheid, mensen krijgen geen reguliere zorg en overlijden daardoor, mensen die failliet gaat en zelfmoord plegen”, aldus de voorman van Viruswaarheid.