Nieuws/Binnenland
664913690
Binnenland

Gedumpte kippen en haan ’opgepropt in krat’ in Diemen

Diemen - De politie maakt dinsdag melding van een vondst van elf verwaarloosde kippen en een haan afgelopen week op de P.J. ter Beekstraat in Diemen. „De dieren zaten met z’n allen opgepropt in een krat dat in de bosjes stond.”

Meerdere kippen en de haan bleken ’onbehandelde problemen en verwondingen (aan hun poten) te hebben’, aldus de politie in een bericht. Eén van de gedumpte kippen was er zo slecht aan toe dat een dierenarts eraan te pas moest komen om het dier uit haar lijden te verlossen.

Het zou gaan om krielkippen, bruin/zwart en wit van kleur. Ook de haan heeft witte veren. Veel van de kippen hadden zogeheten kalkpoten, één van de kippen een onbehandelde breuk en de haan zijn klauw was ernstig doorgegroeid.

Het krat waar de dieren in zaten, is een donkerrood vervoerskrat met rondom gaten en een witte opening. „De dieren werden rond 12.00 uur aangetroffen op de P.J. ter Beekstraat en kunnen daar niet al te lang hebben gestaan. Het sneeuwde namelijk die dag en er lag geen sneeuw op het krat bij aantreffen.”

De Amsterdamse politie hoopt op tips.