Nieuws/Binnenland
666513903
Binnenland

Coronacrisis: woensdag 2 december

LIVE | Opnieuw minder coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen

AMSTERDAM - Het aantal coronabesmettingen loopt in de Verenigde Staten en Europa flink op. Wereldwijd worden extra maatregelen genomen tegen het uit China afkomstige longvirus dat vooral ouderen treft. Overheden kondigen nog altijd (gedeeltelijke) lockdowns af, stellen avondklokken in en verplichten mondkapjes. Staat ons een derde golf te wachten, of biedt een vaccin uitkomst? Volg in dit liveblog het laatste coronanieuws.

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is woensdag verder gedaald. In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 1606 coronapatiënten. Dat zijn er 77 minder dan dinsdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de verpleegafdelingen liggen nu 1131 coronapatiënten, een daling van 74 vergeleken met de dag ervoor. Op de intensivecareafdelingen liggen 475 mensen met Covid-19, 3 minder dan de voorgaande dag.

Door de aanhoudende drukte zijn het afgelopen etmaal 18 patiënten overgebracht naar ziekenhuizen in andere regio's, waarvan 4 IC-patiënten. In grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag liggen nog altijd veel coronapatiënten in het ziekenhuis.

Meer coronanieuws

Binnenland:

Buitenland:

Financieel-economisch:

Sport:

Entertainment/persoonlijk:

Lees hier het coronanieuws van dinsdag 1 december terug.