Nieuws/Binnenland
667673
Binnenland

Een 27-jarige verdachte is aangehouden in verband met de vermissing

Zoektocht gestaakt: nog geen spoor van Anne

HUIS TER HEIDE - UPDATE 18.08 - De zoektocht naar de vermiste Anne Faber is maandagavond ten einde gelopen. In verband met de vermissing is een 27-jarige man uit Den Dolder opgepakt. Er is nog geen spoor van Anne Faber zelf. Er werd met man en macht gezocht, maar tot nu toe zonder resultaat. Het weer bemoeilijkte de zoektocht. Het regende en de gevallen herfstbladeren bedekken de bodem.

Volg de zoektocht via de tweets van verslaggever Niels Kalkman.

Het hele weekend werd al naar de vermiste Utrechtse gezocht. De Mobiele Eenheid en agenten werden behalve door familie en vrienden van Anne, het Rode Kruis en veteranen ook geholpen door ongeveer 65 medewerkers van defensie.

De zoekploeg bestond daarmee uit 220 mensen, aldus de politie. De zoektocht naar Anne werd hervat in een gebied rondom locaties in Huis ter Heide (gemeente Zeist) waar eerder sporen waren gevonden.

Tot nu toe werd gezocht in de omgeving waar het laatste telefoonsignaal van de vrouw is opgevangen. Afgelopen week werd in Huis ter Heide de jas gevonden van de vermiste vrouw. Donderdagavond werd in de vijver bij Huis ter Heide een omafiets gevonden die hoogstwaarschijnlijk van haar is. Vrijdag werd een rugzak aangetroffen die waarschijnlijk van Anne is.

De politie onderzocht zondag het gebied rond de vijver in het Blookerpark die vrijdag is leeggepompt, maar vond niets. Het gebied rond de vijver was afgezet, maar is inmiddels weer vrijgegeven. Het slib uit de vijver is afgevoerd voor naderonderzoek.

Anne Faber vertrok 29 september uit Utrecht voor een fietstocht, maar sindsdien is niets meer van haar vernomen.