Nieuws
668104
Nieuws

Uit het magazine

Esmée ging twee maanden zonder shampoo

In VROUW magazine nummer 32 lees je hoe onze stagiaire Esmée een maand lang de shampoofles liet staan. Maar daar liet ze het niet bij zitten. Ze besloot namelijk om nóg langer door te gaan. Hoe dat verder ging, lees je hier.

Week 1 tot en met 4

Dag 8

Dag 18

Dag 28

Week 5:

Na vier weken de uitdaging vol te hebben gehouden voor het artikel, lees ik dat je haar afgekickt is van de shampoo na twee maanden. Ik besluit dus om nog even door te gaan. In de vijfde week ziet mijn haar er prima uit. Mensen die ik al een tijdje niet gezien heb, vragen of ik al begonnen met het verbannen van de shampoo. Als ik uitleg dat dit al mijn vijfde week is, geloven ze me bijna niet. Ik gebruik nog steeds geen enkel haarproduct, alleen lauw water om mijn hoofdhuid af te spoelen. Na een avondje in de kroeg besluit ik om na vijf weken enkele druppels parfum in mijn haar te spuiten. Dan voel ik me in ieder geval iets zekerder over de geur.

Week 6:

Ik dacht dat ik eindelijk van de jeuk op mijn hoofdhuid af was, maar in de zesde komt het weer opzetten. Even twijfel ik of ik de shampoo erbij moet pakken om alleen wat op mijn hoofdhuid te gebruiken. Maar ik wil graag doorzetten en de acht weken zien te halen. Ik besluit om extra goed uit te spoelen met lauw water en langzaamaan verdwijnt de jeuk weer. Mijn haar zelf is lekker vol en daar ben ik heel blij mee.  Voordat ik hieraan begon, was mijn altijd erg slap en futloos, dus dit is een verandering die erg welkom is.

Week 7:

Sinds week drie heb ik geen vet haar meer gehad. Maar aan het begin van week zeven verandert dat opeens weer. Vooral aan de bovenkant wordt mijn haar vet. Deze keer wil ik naar de droogshampoo grijpen, maar ik ben streng voor mijzelf. Nog een week te gaan, dus dat moet ik toch vol kunnen houden? Mijn vriend zegt dat dit de eerste keer is in deze zeven weken dat mijn haar er viezer uitziet. Ik vraag me af of dit de laatste afkickverschijnselen van de shampoo zijn.  Nog even doorzetten. Aan het einde van week zeven verdwijnt de vette laag weer en ziet mijn haar er weer schoon uit.

Week 8:

Ja, ik heb het gehaald! Twee maanden lang heb ik geen shampoo en andere haarproducten gebruikt. Week acht ga ik in met schoon haar. De grootste verandering die het experiment mij gebracht heeft, is dat mijn haar veel voller is geworden. Ik wilde altijd al slag en dat heb ik nu opeens. Wanneer ik weer shampoo ga gebruiken? Ik heb geen idee. Zolang mijn haar er nog goed uitziet, laat ik het gewoon lekker staan.

Zouden jullie de uitdaging aangaan?